Escrow4all behaalt vernieuwde ISO 27001:2013 norm

Amsterdam, 22 december 2014 – In september 2013 is ISO/IEC 27001:2013, een nieuwe versie van de ISO 27001-norm voor informatiebeveiliging, gepubliceerd. Bedrijven die in het bezit zijn van de ‘oude’ ISO 27001:2005-normering moeten uiterlijk september 2015, twee jaar na de invoering van de nieuwe versie, voldoen aan deze nieuwe standaard.

De afgelopen tijd heeft Escrow4all hard gewerkt om de nieuwe norm te implementeren en opnieuw door de auditors van DEKRA – met succes – te laten certificeren. Hiermee weten klanten dat Escrow4all op een adequate wijze omgaat met beveiliging van data (escrow depots), dat continue beleid over de beveiliging van informatie wordt gevoerd en dat Escrow4all constant bezig is met bewaking en kwaliteitsverbetering van de informatiebeveiliging.

Enkele substantiële verschillen tussen de oude 2005 en nieuwe norm 2013 zijn:

  • De opzet van de risicoanalyse is risk-based en niet langer asset-based. De vraagstelling is daarmee veel concreter geformuleerd: ‘Bent u op de hoogte van deze risico’s en heeft u hiervoor voldoende maatregelen genomen?’ Voorheen was een abstracte benadering afdoende: ‘Heb je dit bedrijfsmiddel voldoende beschermd?’.
  • In totaal zijn er nu 114 maatregelen vastgesteld, waarvan Escrow4all er 110 heeft geïmplementeerd. De niet genomen maatregelen zijn voor Escrow4all niet relevant.
  • Risico’s dienen formeel te worden geaccepteerd door de risico-eigenaren. ‘Dat wist ik niet’ is niet langer mogelijk.

Informatiebeveiliging is één van de meest essentiële kerntaken van iedere escrow agent. Merkwaardig is dat Escrow4all nog steeds de enige escrow provider in Nederland is met een ISO 27001 certificering. Deze certificering beslaat de gehele organisatie en is niet afgebakend tot een proces. Escrow4all geeft hiermee tastbare invulling aan haar missie de beste escrow dienstverlener te willen zijn.

– einde bericht –

Over Escrow4all

Escrow4all biedt full-service escrow diensten – zoals Software Escrow, SaaS Escrow, Knowledge Escrow en uitgekiende verificatiediensten – aan iedere organisatie die serieus en professioneel om gaat met IT-risico management vraagstukken. Met ruim 75 manjaren ervaring in alle disciplines van escrow dienstverlening, is het team van Escrow4all de absolute kennisleider in Nederland. In die hoedanigheid creëert Escrow4all met kwalitatieve oplossingen en doordachte processen meerwaarde voor haar klanten.

Contactgegevens

ESCROW4ALL B.V.
Herman Kui, Commercial Director
herman.kui@escrow4all.com
020 – 3420 250
www.escrow4all.com

Gerelateerd

Bekijk ook deze berichten

Escrow4all bestaat 15 jaar Nieuws
13 februari, 2024

Escrow4all bestaat 15 jaar

Een feestelijke groet van Escrow4all Blog
27 december, 2023

Een feestelijke groet van Escrow4all

Is jouw escrowregeling voor en door de juiste partijen afgesloten? Blog
29 november, 2023

Is jouw escrowregeling voor en door de juiste partijen afgesloten?

Contact

Laten we kennismaken

Op zoek naar innovatieve escrow oplossingen?
Neem geheel vrijblijvend contact op.