Je softwareleverancier gaat failliet: wat nu?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Als je softwareleverancier failliet gaat en je hebt tot op dat moment niet over de gevolgen nagedacht, dan ben je te laat. Typisch geval van mosterd ná de maaltijd. Wanneer je een softwareapplicatie in gebruik neemt dan maak je, als je het tenminste goed aanpakt, vóóraf afspraken met je leverancier. Bijvoorbeeld over je SLA. Daarin staan ongetwijfeld ook afspraken over hoe je uit elkaar gaat als er sprake is van een geplande exit.

Kies mosterd vóór de maaltijd

Maar daarmee heb je niets geregeld in geval je leverancier failliet gaat. Want dat gebeurt altijd onverwacht. En dáár begint het, bij die bewustwording dat je nog een stap extra moet zetten om je continuïteit te waarborgen. Die extra stap kan bestaan uit een gang naar Escrow4all voor het instellen van een escrowregeling.

Escrow als belangrijk instrument

Een escrowregeling kan een belangrijk instrument zijn om de continuïteit van je bedrijfsactiviteiten te waarborgen als je IT-leverancier failliet gaat. Zo kan een escrowregeling een bescherming van je investeringen betekenen. Want in basis is een escrowregeling een juridische overeenkomst waarbij de broncode, documentatie en andere relevante materialen van de software worden gedeponeerd bij een onafhankelijke derde partij. In het geval van SaaS zorgt de escrowregeling ervoor dat je de applicatie kan blijven gebruiken. Als je IT-leverancier failliet gaat, zit je dus niet direct met de gebakken peren.

Toegang tot de broncode

Bovendien zorgt een software escrowregeling ervoor dat je toegang hebt tot de broncode van de software die door je IT-leverancier is ontwikkeld. Dit is van cruciaal belang omdat het je in staat stelt om de ontwikkeling, het onderhoud en eventuele aanpassingen van de software voort te zetten, zélfs als de leverancier niet meer beschikbaar is.

Met de broncode in handen ben je in staat zijn om de software zelf te onderhouden of om een andere IT-leverancier in te schakelen om dit voor je te doen. Dit zorgt ervoor dat je bedrijfsprocessen kunnen blijven draaien, zelfs als je huidige IT-leverancier niet meer in staat is om hun diensten te leveren.

Overgangsperiode

Als je besluit om over te stappen naar een nieuwe IT-leverancier, dan kan de escrowregeling helpen bij een soepele overgang. Immers, de druk van snel moeten overstappen is van de baan. Kortom, zorg ervoor dat je op tijd aan de slag gaat. Ook mosterd ná de maaltijd voorkomen? Meer weten of even overleggen? Neem contact met ons op.

Gerelateerd

Bekijk ook deze berichten

De evolutie van deponering: zó gemakkelijk werkt het inmiddels Blog
28 mei, 2024

De evolutie van deponering: zó gemakkelijk werkt het inmiddels

‘Proactieve klantondersteuning belangrijk in ons werk’, Bram van den Berg, Escrow4All Blog
16 mei, 2024

‘Proactieve klantondersteuning belangrijk in ons werk’, Bram van den Berg, Escrow4All

Help, een escrowgeschil. Wat nu? Zó los je het snel en goed op! Blog
24 april, 2024

Help, een escrowgeschil. Wat nu? Zó los je het snel en goed op!

Contact

Laten we kennismaken

Op zoek naar innovatieve escrow oplossingen?
Neem geheel vrijblijvend contact op.