SaaS escrow: daarmee heb jij altijd toegang tot webapplicaties en gebruikersdata

Oké, even terug naar de basis. Je SLA en je uptimegarantie is bedoeld om de samenwerking met de leverancier in goede banen te leiden. Maar wat als deze leverancier er niet meer is, bijvoorbeeld omdat het bedrijf failliet is gegaan? Hoe kun je dan nog toegang krijgen tot je gebruikersdata en webapplicaties?

Onderscheid SaaS- en software escrow

Om dit goed uit te kunnen leggen is het eerst van belang dat we onderscheid maken tussen het minder universele SaaS escrow en het meer gangbare software escrow. Bij software escrow komt de werkwijze veelal op hetzelfde neer: als escrow agent ontvang je broncode van je leveranciers. Deze wordt geleverd via GIT of op een andere manier. Vervolgens bewaart de escrow agent deze code, na verificatie, in een kluis. Dat proces wordt frequent herhaald en als het misgaat met de leverancier ben je als professioneel escrowpartner de redding voor je klant.

Hoe degelijk pakt jouw escrow agent het aan?

Bij SaaS escrow zie je dat er verschillende invullingen aan worden gegeven. En dat gegeven maakt het belangrijk om goed te kijken naar de manier die je escrow agent hanteert. Zo werken wij doorgaans via het keep the lights on principe. Dat werkt -in een versimpelde vorm- als volgt: als SaaS-leverancier heb je jouw SaaS-applicatie en klantdata in de lucht en dat wordt gehost. Dit kan bij een lokale hostingprovider zijn of in de cloud, bijvoorbeeld in Azure of AWS. Vanuit Escrow4all willen wij admin-toegang hebben tot de productieomgeving. En daarmee grip krijgen op het account: zowel technisch als financieel. Op die manier blijft de bedrijfscontinuïteit van de gebruiker van de SaaS software (jouw bedrijf) geborgd. Kortom, als de leverancier failliet is, zorgen we ervoor dat de bestaande productieomgeving intact is en blijft. En dat inclusief alle bestaande koppelingen. Op die manier borgen we je bedrijfscontinuïteit.

Koop migratietijd voor rust in je organisatie

Door deze aanpak heb je als bedrijf tijd om te migreren of naar een andere oplossing te zoeken. Want onze ‘overname’ is een tijdelijkheid. We stellen de gevolgen van het afhaken van je leverancier uit terwijl je de gewenste applicaties kan blijven gebruiken. Feitelijk koop je rust en tijd en loopt je business gewoon door.

Blijven jouw lichten aan?

We nodigen je van harte uit om na te gaan of jouw huidige escrow partij er ook voor zorgt dat jouw business blijft draaien in geval van calamiteit. Twijfel je daarover of vind je dit, net als zoveel mensen complexe materie, neem dan gerust contact met ons op. We geven je graag vrijblijvend advies.

Gerelateerd

Bekijk ook deze berichten

De evolutie van deponering: zó gemakkelijk werkt het inmiddels Blog
28 mei, 2024

De evolutie van deponering: zó gemakkelijk werkt het inmiddels

‘Proactieve klantondersteuning belangrijk in ons werk’, Bram van den Berg, Escrow4All Blog
16 mei, 2024

‘Proactieve klantondersteuning belangrijk in ons werk’, Bram van den Berg, Escrow4All

Help, een escrowgeschil. Wat nu? Zó los je het snel en goed op! Blog
24 april, 2024

Help, een escrowgeschil. Wat nu? Zó los je het snel en goed op!

Contact

Laten we kennismaken

Op zoek naar innovatieve escrow oplossingen?
Neem geheel vrijblijvend contact op.