Repository: up-to-date met uw eigen escrow repository

De tijd dat de broncode van software of infrastructuur maar een paar keer per jaar werd geüpdatet, ligt ver achter ons. SaaS-, IaaS- en PaaS-leveranciers ontwikkelen deze nu op basis van Continuous Integration en Continuous Delivery (CI/CD). Hierdoor worden op frequentere basis wijzigingen doorgevoerd. Maar hoe houdt u – met deze continu stroom aan updates – het escrow-depot actueel? Dankzij escrow repository van Escrow4all bent u up-to-date met de laatste broncode wijzigingen.

Eén van de kenmerken van continu softwareontwikkeling is dat meerdere teams gelijktijdig wijzigingen doorvoeren en deze uitrollen op een omgeving (CI/CD). Hierbij is versiebeheer van de broncode cruciaal en niet meer weg te denken uit het huidige ontwikkelproces van softwareleveranciers. Steeds meer leveranciers gebruiken Git code repositories om dit proces te stroomlijnen. Dit geeft mogelijkheden binnen de escrow-regeling.

Altijd up-to-date                                                                                                                           

Deze code repositories bevatten de actuele broncode en deze bieden de mogelijkheid om ook het gedeponeerde escrow materiaal up-to-date te houden. Om dit te bewerkstelligen richten we bij Escrow4all voor u een eigen escrow repository in. Deze escrow repository kan op frequente basis de laatste wijzigingen krijgen (push) of Escrow4all haalt op frequente basis de laatste wijzigingen op (pull). Hierdoor loopt het gedeponeerde materiaal synchroon met de laatste ontwikkelingen. Een bijkomstigheid is dat ook de geschiedenis van de code bekend is. Indien nodig kunnen de begunstigden bij afroep van de escrow-regeling hiervan profiteren.

Digitale Kluis

Naast de fysieke offline-kluis bij Escrow4all, kunt u ook onze nieuwe digitale online-kluis gebruiken. Van de escrow repository wordt op afgesproken tijdstippen (dagelijks, wekelijks, etc.) een kopie gemaakt die versleuteld (encrypted) wordt opgeslagen in de digitale online-kluis. Zoals u van ons gewend bent, slaan we een extra veiligheidskopie op in onze fysieke offline-kluizen. Hierdoor weet u zeker dat de broncode beschikbaar is bij afroep van de escrow-regeling.

Pull of Push

De escrow repository is op twee manieren te voorzien van de laatste wijzigingen: via het ophalen (pull) van de laatste code door Escrow4all of via het versturen (push) van de laatste wijzigingen door de softwareleverancier. In beide gevallen behoudt de softwareleverancier de controle; door de juiste toegang te verlenen (pull) of door de juiste informatie te verzenden (push).

Bij de keuze voor versturen (push), kunnen onbeperkt softwarewijzigingen naar uw escrow repository verzonden worden. Bij het ophalen (pull) haalt Escrow4all op regelmatige basis de laatste wijzigingen op en slaat deze op in uw escrow repository.

Gemak

Beide processen zijn volledig geautomatiseerd. Als het eenmaal is ingericht, hoeven er alleen nog regelmatig controles plaats te vinden. De leverancier blijft verantwoordelijk voor het aanleveren van of toegang geven tot de juiste informatie. Door het proces te automatiseren heeft de softwareleverancier er na het inrichten nog nauwelijks werk aan.

Samenvattend, het ontwikkelproces loopt continu door, waardoor het juist belangrijk is om er zeker van te zijn dat de laatste versie van de software bij Escrow4all is opgeslagen. Met onze escrow repository bent u altijd up-to-date met deze laatste wijzigingen.

Gerelateerd

Bekijk ook deze berichten

‘Proactieve klantondersteuning belangrijk in ons werk’, Bram van den Berg, Escrow4All Blog
16 mei, 2024

‘Proactieve klantondersteuning belangrijk in ons werk’, Bram van den Berg, Escrow4All

Help, een escrowgeschil. Wat nu? Zó los je het snel en goed op! Blog
24 april, 2024

Help, een escrowgeschil. Wat nu? Zó los je het snel en goed op!

SaaS-escrow is als de veilige auto die zelf preventief remt Blog
15 april, 2024

SaaS-escrow is als de veilige auto die zelf preventief remt

Contact

Laten we kennismaken

Op zoek naar innovatieve escrow oplossingen?
Neem geheel vrijblijvend contact op.