Wij geloven niet in one-size fits all: dit is waarom

Softwaretoepassingen zijn enorm breed: je hebt SaaS-applicaties voor minder dan 100 euro per gebruiker per maand tot projecten waar miljoenen euro’s in omgaan. De software kan door een organisatie met enkele medewerkers gebruikt worden óf door een multinational met duizenden collega’s wereldwijd. Groot of klein: uiteindelijk kan de software voor het betrokken bedrijf tóch bedrijfskritisch zijn. Bovendien kan de software on premise worden toegepast, als SaaS-oplossing vanuit de cloud óf als tussenvorm. Daarnaast speelt de financiële en bedrijfskundige staat van de leverancier een rol. Innovatieve oplossingen komen vaak van veelbelovende, maar verlieslatende start-ups of scale-ups.  En dús heb je een escrowregeling nodig. Maar dan wél een escrowregeling die rekening houdt met de verschillende belangen en intenties over en weer. Daarom zeggen we vol overtuiging dat we niet geloven in one-size fits all. Want zo werkt dat gewoon niet. 

Ter geruststelling

Wanneer je dan eenmaal voor een escrowregeling kiest, dan is het gelukkig ook weer niet zo dat er tientallen smaken zijn. Vanuit Escrow4all zijn we dag in dag uit bezig met het samenstellen van deze puzzel. En geloof ons, we hebben elk puzzelstukje in de afgelopen tien jaar al eens voorbij zien komen. Het is de manier waarop deze deeloplossingen (deze puzzelstukjes) worden samengevoegd, die bepaalt wat de kwaliteit van de escrowregeling is. Dat gaat van juridische aspecten zoals eigenaarschap van de broncode tot de wijze van fysieke en digitale opslag en alles daartussen. Escrow4all heeft zich toegelegd op kwalitatieve en actieve escrowregelingen. Daarbij worden de broncode en de technische documentatie van software niet alleen veilig bewaard, maar ook vakkundig gecontroleerd en volgens een afgesproken schema vernieuwd. Wanneer de puzzel op de juiste manier gelegd wordt dan staat een escrowregeling als een huis.

Ingewikkelde puzzel

En daarom is one-size fits all geen oplossing: er moet goed gekeken worden naar de behoeften van de verschillende partijen. Pas wanneer dat goed in beeld is gebracht en duidelijk is wie welke informatie en verzekering wenst, leggen wij de puzzelstukken in elkaar. Soms gaat het leggen van dat laatste stukje heel snel en op een ander moment is het wat meer passen en meten. Maar uiteindelijk komen partijen bijna altijd tot elkaar. 

Benieuwd naar jouw regeling?

Ben je, na het lezen van dit blog, benieuwd naar onze escrowregelingen? En vraag je je af hoe dit bij jullie geregeld op dit moment? Misschien beschikken jullie wel over een escrowregeling maar is het lang geleden dat je de inhoud ervan bekeken hebt. Hoe dan ook, neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We kijken uit naar je bericht en denken graag met je mee.

Gerelateerd

Bekijk ook deze berichten

Is jouw escrowregeling voor en door de juiste partijen afgesloten? Blog
29 november, 2023

Is jouw escrowregeling voor en door de juiste partijen afgesloten?

Zó voorkom je de 5 meest gemaakte fouten bij een escrowregeling Blog
15 november, 2023

Zó voorkom je de 5 meest gemaakte fouten bij een escrowregeling

Je softwareleverancier gaat failliet: wat nu? Blog
3 oktober, 2023

Je softwareleverancier gaat failliet: wat nu?

Contact

Laten we kennismaken

Op zoek naar innovatieve escrow oplossingen?
Neem geheel vrijblijvend contact op.