De evolutie van deponering: zó gemakkelijk werkt het inmiddels

Een escrowdepot dat altijd actueel is, dat is de nieuwe standaard. Met een paar keer per jaar de broncode uploaden ben je er niet meer in een tijd waarin software releases veelvuldig wijzigen. De techniek is er, ook in geval van escrow, al tijden klaar voor: geautomatiseerd deponeren is de gebruikelijke werkwijze geworden.  

En dat is een groot verschil met vroeger: waar tientallen jaren geleden nog fysieke papieren afdrukken werden aangeleverd met daarop de uitgetypte code. Later werd dat veranderd naar het gebruik van een mediadrager, bijvoorbeeld een cd-rom. Vervolgens volgde het uploaden via een secured FTP-verbinding en tegenwoordig? Tegenwoordig maken we heel handig gebruik van een geautomatiseerde koppeling met een git. 

Vergeet handmatig 

We schrijven bewust een blog over dit onderwerp, omdat we in de praktijk merken dat klanten nogal eens denken dat dit actueel houden van de gegevens een handmatig, tijdrovend en foutgevoelig proces is. En niets is minder waar. Waar het voorheen veel moeite kon kosten om een update door te voeren, is dat inmiddels allang niet meer zo. Net zoals de mens zich heeft geëvolueerd, is continu en geautomatiseerd deponeren de nieuwe werkwijze geworden.  

Gemakkelijker én goedkoper 

Het is dus niet alleen gemakkelijker dan vroeger, je kunt het immers niet meer vergeten, het is ook efficiënter dan voorheen. Kortom, het is in no time geregeld: je geeft ons eenmalig toegang tot je Git-omgeving en wij regelen de rest.

Kortom, de tijd dat de broncode van software of infrastructuur maar een paar keer per jaar werd geüpdatet, ligt ver achter ons. SaaS-, IaaS- en PaaS-leveranciers ontwikkelen deze nu op basis van Continuous Integration en Continuous Delivery (CI/CD). Hierdoor worden op frequente basis wijzigingen doorgevoerd.   

Interesse in de technische kant van repository?

Wil je meer weten over de technische kant van repository? Lees dan hier verder.  

Of misschien wil je meer weten over:

Het minimaliseren van de risico’s met kwalitatieve escrow-regelingen: software escrow.

Altijd toegang hebben tot webapplicaties en je data, ook als de leverancier het laat afweten: SaaS escrow.

Het ICANN’s Registry Data Escrow Programma: Escrow4all is de enige escrow-provider in de Benelux die door ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) is goedgekeurd als zogeheten third party provider voor het leveren van registry data escrow-diensten (RyDE). ICANN verzorgt wereldwijd internettaken, zoals het verstrekken van domeinnamen: data escrow.

Of over onze overige oplossingen: grote kans dat wij de, bij u, passende escrow oplossing al kennen én kunnen leveren.

Gerelateerd

Bekijk ook deze berichten

‘Proactieve klantondersteuning belangrijk in ons werk’, Bram van den Berg, Escrow4All Blog
16 mei, 2024

‘Proactieve klantondersteuning belangrijk in ons werk’, Bram van den Berg, Escrow4All

Help, een escrowgeschil. Wat nu? Zó los je het snel en goed op! Blog
24 april, 2024

Help, een escrowgeschil. Wat nu? Zó los je het snel en goed op!

SaaS-escrow is als de veilige auto die zelf preventief remt Blog
15 april, 2024

SaaS-escrow is als de veilige auto die zelf preventief remt

Contact

Laten we kennismaken

Op zoek naar innovatieve escrow oplossingen?
Neem geheel vrijblijvend contact op.