Help, een escrowgeschil. Wat nu? Zó los je het snel en goed op!

Wat doe je als je een geschil hebt? Dit probeer je eerst met de betrokkenen uit te praten. Als dat echt niet lukt, dan kun je een gang naar de rechter maken. Maar hoe doe je dit als het gaat om specialistische, zeer specifieke aangelegenheden, zoals bijvoorbeeld ICT-geschillen? Dan is het raadzaam om een specialist bij het geschil te betrekken. Omdat een rechtbank weinig affiniteit en geen diepgaande kennis van IT-geschillen heeft, verdient het de voorkeur om een daarin gespecialiseerde arbritage-instelling in te schakelen. Bijvoorbeeld wanneer je te maken hebt met een geschil over afgifte- of afroepgronden vanuit een software- of SaaS-escrowregeling. 

Meer snelheid en onderbouwde kennis

De voordelen van het inschakelen van een dergelijke specialist zijn eenvoudig. Ten eerste wordt de uitspraak sneller gedaan zodat je verder kunt. En ten tweede is er, zoals gezegd, de benodigde materiedeskundigheid aanwezig. Een dergelijke instelling houdt zich immers dag in dag uit bezig met conflict geschillen management op het gebied van IT. 

SGOA: expert in IT-conflict management 

In Nederland kennen we daarvoor de stichting Geschillenoplossing Automatisering. Deze stichting nemen wij, vanwege hun rol als bekende expert in IT-conflict management, standaard in onze contracten op. Het doel van de stichting Geschillenoplossing Organisatie & Automatisering (SGOA) is het bemiddelen in en het oplossen en indien nodig beslechten van geschillen op het gebied van ICT, in de ruimste zin van het woord. 

Escrowpartij is niet de arbiter 

Als er iets misgaat bepalen zij of afgifte van de broncode al dan niet gerechtigd is. Deze arbiter wordt voorafgaand aan de samenwerking, dus bij aangaan van het contract, aangewezen. Wij, als escrowpartij, zijn dus nadrukkelijk niet de arbiter. In geval er een geschil ontstaat over het wel dan niet afgeven van de code, dan wordt de stichting met bijbehorende arbiter ingeschakeld. De enige grond op basis waarvan wij wél een code af mogen geven is wanneer er sprake is van faillissement. Dit is immers niet vatbaar voor discussie. Het vonnis van de rechtbank is openbaar en bijvoorbeeld in te zien op rechtspraak.nl.  

Bekijk onze kennisbank

Escrow4all is een vooruitstrevende escrow-provider en tevens de enige in de Benelux met een ISO 27001-certificering. Met onze kennis en ervaring zorgen we ervoor dat het intellectueel eigendom van de softwareleverancier in veilige handen is. Wil je op de hoogte zijn van het laatste nieuws en inzichten uit de escrow-markt? Bekijk dan onze kennisbank.  

En wil je vrijblijvend koffiedrinken met een partij die je mee over bovenstaande materie óf aanverwante zaken kan vertellen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.  

Gerelateerd

Bekijk ook deze berichten

‘Proactieve klantondersteuning belangrijk in ons werk’, Bram van den Berg, Escrow4All Blog
16 mei, 2024

‘Proactieve klantondersteuning belangrijk in ons werk’, Bram van den Berg, Escrow4All

SaaS-escrow is als de veilige auto die zelf preventief remt Blog
15 april, 2024

SaaS-escrow is als de veilige auto die zelf preventief remt

Een domeinnaam registreren? Ook dan komt escrow om de hoek kijken! Blog
13 maart, 2024

Een domeinnaam registreren? Ook dan komt escrow om de hoek kijken!

Contact

Laten we kennismaken

Op zoek naar innovatieve escrow oplossingen?
Neem geheel vrijblijvend contact op.