‘Het berichtje van Danny was anders’, Tongui de Groot, aan de slag bij Escrow4all

‘Als kind was ik al geboeid door computers, software en alles wat daarmee te maken had. Verder maakte ik elektronisch muziek, onder meer met softwarematige oplossingen en drumcomputers. Toch zou het nog even duren voordat ik voor de IT-kant koos’, aldus Tongui de Groot, in maart vorig jaar begonnen bij Escrow4all.  

Financiële wereld te conservatief 

‘Al tijdens mijn studie commerciële economie stapte ik de financiële wereld in en ging uiteindelijk aan de slag bij Brand New Day. Toen ik een scriptie moest schrijven heb ik ervoor gekozen om dat bij een bedrijf te doen dat zich op de cloud richtte, want dat leek me leuker dan de, in mijn ogen, toch wat conservatieve financiële wereld. Cloud software, SaaS et cetera: ik vond het allemaal machtig interessant. Tegelijkertijd was de wereld van IT nog best nieuw voor me.’ 

Dat korte bericht van Danny dééd het 

‘Toen Danny (red. Leysma, sales manager Escrow4all) me een berichtje op LinkedIn stuurde voor een kop koffie, was na dat gesprek mijn twijfel al snel verdwenen. Zeker toen ik merkte dat Escrow4All wél met software-oplossingen werkte, maar ze niet zelf ontwikkelde. Dat trok me heel erg omdat ik het idee had dat ik hier veel kon leren. En dat blijkt inderdaad zo te zijn. Ik zie veel verschillende typen software, de cloud, de manier waarop ze bedrijven helpen en ik leer weer hoe ik hen vanuit mijn rol weer kan ondersteunen.’  

‘Kijk, na je studie word je gebombardeerd met berichtjes. En ik houd niet van de salesachtige recruitmentsfeer die daarmee samengaat. Het berichtje van Danny was daarentegen heel kort en vertelde in enkele zinnen op een nuchtere manier waar Escrow4all voor staat en wat het werk inhoudt. En dat voelde al direct beter. Het eerste gesprek liep lekker, ik kwam ook niet helemáál blanco binnen, want ik had net een half jaar daarvoor immers mijn scriptie geschreven voor een berdrijf dat zich richtte op enterprise cloud. Daarbij moest ik veel marktonderzoek doen, dus die kennis kwam goed van pas. Toen me ook nog veel flexibiliteit werd geboden was ik om. Ik werk nu 4 dagen voor Escrow4all en ben 1 dag per week bezig met ondernemen. Het is heel fijn om uit de corporate wereld (die ontstond toen Brand New Day werd overgenomen door a.s.r.) over te kunnen stappen naar een relatief klein bedrijf’, vervolgt Tongui.  

Van sales tot SaaS 

‘Mijn primaire functie bestaat uit inside sales, accountmanagement, het bedienen van klanten en, eigenlijk overall, goed kijken naar hoe ik kan helpen door diensten uit te breiden of diepgaander te gebruiken. Ik heb veel zin om proactief zaken op te pakken en ben daar ook al mee bezig, onder meer voor gemeenten. Zo kijken we bijvoorbeeld naar welke apps kritisch zijn voor een gemeente en waar dus écht wat voor geregeld moet worden. Vanuit daar gaan we verder verfijnen. Ook houd ik meetings met potentieel nieuwe klanten en onderhoud ik klantcontact met onze bestaande klanten. Kortom, ik hoef me niet te vervelen en dat heb ik dan ook nog geen moment gedaan’, lacht Tongui.  

Escrowregeling als kans 

‘Specifiek voor escrowregelingen sta ik stil bij de kansen die een gebruiker heeft als hij een leverancier kiest. Zo kun je bijvoorbeeld het beste al in het voortraject aangeven dat je een escrowregeling wilt. Het is, wanneer je als gebruiker een nieuwe oplossing gaat implementeren, handig om dat dan meteen te regelen. Wanneer je dit op een later tijdstip pas bespreekt kun je op bezwaren stuiten omdat alles al in kannen en kruiken is. Verder realiseren veel klanten zich niet direct dat ze, als er bepaalde wensen zijn, je vanuit beide kanten inbreng hebt op de code. Als jij als klant een individueel probleem hebt en de leverancier lost dit op voor jou, dan geeft dat een bepaalde afhankelijkheid van de leverancier. Soms zie je dat een leverancier de ontwikkelkracht niet bij kan houden en daardoor zijn afspraken niet nakomt. Dan wil je misschien wel overstappen naar een ander, maar dat kan lastig zijn als de code bij de leverancier ligt. Denk daar, samen met ons, over na en leg afspraken vast. Bijvoorbeeld dat je voor een gedeelte eigenaar wilt zijn van de broncode.’  

Tongui in privé 

‘In mijn vrije tijd ben ik veel met fitness bezig, zo’n 3 tot 5 keer per week. Vroeger heb ik veel gevoetbald. In mijn krachttraining kan ik mijn ei helemaal kwijt: het zorgt ervoor dat ik me fit voel en ook in mijn werk goed de focus kan houden. Ook in sport komt mijn doorzettingsvermogen goed van pas, want hoewel ik graag in teamverband werk, heb ik de neiging om de beste te willen zijn. En in een meetbare sport waarin je gewichten tilt kan ik die drive helemaal kwijt.’  

Gerelateerd

Bekijk ook deze berichten

SaaS-escrow is als de veilige auto die zelf preventief remt Blog
15 april, 2024

SaaS-escrow is als de veilige auto die zelf preventief remt

Een domeinnaam registreren? Ook dan komt escrow om de hoek kijken! Blog
13 maart, 2024

Een domeinnaam registreren? Ook dan komt escrow om de hoek kijken!

Welke afgiftegronden voor software escrow ken jij naast faillissement? Blog
28 februari, 2024

Welke afgiftegronden voor software escrow ken jij naast faillissement?

Contact

Laten we kennismaken

Op zoek naar innovatieve escrow oplossingen?
Neem geheel vrijblijvend contact op.